lakiernicy Grupy FAQ Szybkie Pytania-Odpowiedzi-Chat [1] Statystyki Rejestracja Zaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
SATA jet 4000 B HVLP
Autor Wiadomość
TeeM
Ekspert


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 914
Punkty: 20/21
Skąd: różnie
Wysłany: 05-09-2010, 03:46   SATA jet 4000 B HVLP

W tym temacie proszę opisywać ogólną charakterystykę i wrażenia z użytkowania pistoletu SATAjet 4000 B HVLP
Ostatnio zmieniony przez TeeM 02-03-2011, 23:26, w całości zmieniany 3 razy  
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
Krystian990
Forumator


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 269
Punkty: 1/3
Wysłany: 02-12-2010, 16:43   

Witam. Panowie mam pytanie. Mam zamiar zakupić Sate 4000HVLP Digital i jedyne co mnie dzieli od zakupu to wybór dyszy. Proszę o radę jaka będzie najodpowiedniejsza. Służyć mi będzie jako pistolet do baz oraz klaru. Klar DP DX1044 oraz DP 3750S. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
TeeM
Ekspert


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 914
Punkty: 20/21
Skąd: różnie
Wysłany: 03-12-2010, 00:57   

Witam!
Tu bedzie mały problemik z ta uniwersalnoscia Tej Saty hvlp.
Do bazy wybrał bym WSB a do lakieru 1.3C (wieksza przepustowosc w porownaniu do 1.3)
Pamietaj ze baza i klar charakteryzuja sie innymi gestosciami i ciezko bedzie dobrac dysze uniwersalna.

http://www.sata.com/index...et4000bhvlp&L=0

Wiec jesli wezmiesz dysze WSB to baza super a lakiery HS raczej nie bardzo,
jak wybierzesz 1.3C to bezbarwny ok a na bazie moze chmurzyc.
Proponuje przetestowac przed zakupem!
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
Krystian990
Forumator


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 269
Punkty: 1/3
Wysłany: 03-12-2010, 10:28   

Jak na fobo 1.4 za 70zł mi bazy nie chmurzyły to sobie może jakoś satą 1.3 poradzę:) (1.3C nie mieli dostępnej...) Niestety kupienie dwóch Sacinek jedną pod bazy, drugą pod Klar jest w moim budżecie nie realne... Może za jakieś pół roku dokupię sobie 4000 WSB jak finanse na to pozwolą:)

[ Dodano: 03-12-2010, 22:59 ]
Sata 4000HVLP Digital zamówiona :) Dysza 1.3 ponieważ 1.3C nie było....
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
damian56
Bywalec
damian56


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 34
Skąd: Radomyśl Wielki
Wysłany: 21-12-2010, 18:50   

sory że się wetne ale pomoże mi ktoś z wyborem otóż co wybrać, w grę wchodzą:
-sata 4000 HVLP digital za 1850
-sata 4000 HVLP za 1550
-sata 3000 HVLP digital za 1500
czy warto pakować 350 złotych w nowszy model?
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
 
     
kalbi
Klubowicz


Pomógł: 27 razy
Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 2255
Punkty: 50/5
Skąd: W-wa
Wysłany: 21-12-2010, 18:54   

damian56 napisał/a:
czy warto pakować 350 złotych w nowszy model?
ja bym brał digitala z pewnością, a czy nowszy model to ciężko powiedzieć bo w sumie jeszcze ciepły :D chociaż raczej jak miałbym ja wybierać to kupiłbym nowszy
_________________

Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
mkautos
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2010, 19:11   

damian56 napisał/a:
-sata 4000 HVLP digital za 1850


Ten.
 
     
damian56
Bywalec
damian56


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 34
Skąd: Radomyśl Wielki
Wysłany: 21-12-2010, 19:22   

pytałem się sklepowego 2 tyg. temu czy mają nowe saty 4000 to niewiedział że takie są to dzisiaj zabrałem 1.5 tysia z zamiarem kupna 3000 ale zobaczyłem że mają już 4000 to mam teraz dylemat ale chyba wezmę tą 4000 digital. Tylko z jaką dyszą chyba 1.3? bo sata ma służyć do baz i lakieru
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
 
     
mkautos
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2010, 19:31   

damian56 napisał/a:
Tylko z jaką dyszą chyba 1.3?


Tylko ta.
damian56 napisał/a:
bo sata ma służyć do baz i lakieru
 
     
damian56
Bywalec
damian56


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 34
Skąd: Radomyśl Wielki
Wysłany: 21-12-2010, 20:09   

i po problemie wielkie dzięki MK aże święta idą to ci życze zeby ci sie lakier ładnie rozlewał
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
 
     
damian56
Bywalec
damian56


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 34
Skąd: Radomyśl Wielki
Wysłany: 17-01-2011, 21:12   

jadę jutro z rańca po sate ale wezmę chyba 4000 HVLP bez digi jak dla gościa który ma 17 lat to dobry pistolet a gość w sklepie mi teraz powiedział że z digi nie 1850 tylko 2000 więc zwykłą wezmę ale to się okaże jutro. będę miał okazje przetestować na całościówce nie długo to wam wszyściutko opowiem (muszę zobaczyć minę ojca jak mu powiem że kupiłem SATE)
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
 
     
mkautos
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2011, 22:28   

damian56,
Kup z digitalem.
No chyba że lubisz jak ci wisi pod pistoletem dodatkowo reduktor.
Pamiętaj że byle jaki reduktor nie obsłuży zapotrzebowania w powietrze saty.
Dokupisz wtedy manometr saty za 300 i to co zaoszczędzisz na braku digitala wydasz na wiszący pod pistoletem obciążnik.
Nie wspomne juz o przyjemności pracy z digitalem i pokrętłem od regulacji w sacie.
Mając manometr pod spodem to pokrętło masz zawsze na maxa otwarte.

Kup z digitalem.
 
     
damian56
Bywalec
damian56


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 34
Skąd: Radomyśl Wielki
Wysłany: 18-01-2011, 17:59   

tera to ja nie wiem ale to wszystko przez ciebie MK bo jak zobaczyłem ten wylany dach przy polówce to aż się robić zachciało i myślę o opcji 3000 RP digital. byłem dziś rano u gościa a gość musiał dopiero zamawiać przy mnie partie z niemiec a miał być gotowy 4000 na dziś ale sam jestem napalony na digitala więc wezmę z digi chyba. do baz mam pistolet professional 2002 i z bazami sobie radzi bez problemów mamy go chyba z 8 lat cieni nie robi więc może być sory że się wciołem w temat ale jakoś to wyszło
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
 
     
Krystian990
Forumator


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 269
Punkty: 1/3
Wysłany: 25-01-2011, 16:44   

Damian no i stałeś się satanistą? :) Mam pytanie do posiadaczy satek digi. Mogę na Filtrze/reduktorze mieć ustawione full ciśnienie, a pokrętłem w sacie sobie ustawić ciśnienie? Bo teraz jak mam ustawione ciśnienie na reduktorze to przez długość węża są różnice w dostarczanym ciśnieniu chwilę po wciśnięciu spustu, a kilka sek później. Przy wciśnięciu spustu 2.2atm, ok 2 sek później 1.8atm.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
damian56
Bywalec
damian56


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 34
Skąd: Radomyśl Wielki
Wysłany: 25-01-2011, 16:52   

kupiłem wczoraj 3000 rp digi ale chyba sprzedam(mam ochotę na 4000) tylko uważaj zbyt duże ciśnienie na wejściu może uszkodzić membrankę która jest w digitalach
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
 
     
mkautos
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2011, 17:11   

Krystian990,

Pistolet ma podane max ciśnienie jakie moze dochodzic do pistoletu.
Standardowo na bloku ustawia się 4-5 atm i wtedy spadki nie interesują, chyba że masz dalej duzy spadek.
Wtedy instalacja do poprawki bo dławi na szybkozłączkach i być moze na filtrach.
 
     
Krystian990
Forumator


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 269
Punkty: 1/3
Wysłany: 25-01-2011, 20:00   

Ja mam właśnie 4atm ale mam kijowe szybkozłączki na kompresorze i dlatego nie wydala... To lepiej nie podciągać ponad 4-5 atm?
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
Greg
Klubowicz



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 741
Punkty: 25/2
Skąd: śląskie
Wysłany: 20-02-2011, 22:53   

Pytanie natury technicznej. Pracuje ktoś obecnie (już przez jakiś okres) na tej sacie?? Nie wiem czy jest sens przechodzenia z 3000 na 4000. Może i nowa 4k ma jakieś tam ulepszenia i poprawki, ale np mnie już na dzień dobry niepokoi plastikowy uszczelniacz w dyszy od wewnątrz... trochę przekombinowane ;/ Jak to się będzie zachowywało po n`myciach pistoletu.
Chciałbym otrzymać jakieś recenzje z używania tego modelu- jeśli ktoś ma coś konkretnego do powiedzenia na ten temat to z chęcią poczytam ;)
_________________
Live is 2 short 2 be slow.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
TeeM
Ekspert


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 914
Punkty: 20/21
Skąd: różnie
Wysłany: 02-03-2011, 23:33   

Chłopaki to maluje ktos tym 4000 RP lub HVLP ??
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
bartx
Użytkownik


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 17
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 03-03-2011, 10:46   

Może jakieś konkrety odnośnie tej saty?Użytkuję ten pistolet od niedawna(sata 4000 hvlp digital 1,3),więc dużo powiedziec na razie nie mogę.Zauważyłem,że jak się za mocno przylele to robi chmurki.Klarem ciężko pomalowac więcej elementów,bo strasznie wolno trzeba prowadzic pistolet,pomimo odległości od lakierowanego elementu ok.7-10 cm i materiale rozkręconym maksymalnie.Jeśli macie jakieś spostrzeżenia i uwagi to piszcie.Jeszcze jedno,ten plasikowy uszczelniacz w dyszy materiałowej jest tylko po to,żeby resztki farby nie osadzały się na gwincie,więc nie ma strachu,że po czasie będziemy mieli bąbelki powietrza w kubku z lakierem,bo za to odpowiada inny uszczelniacz.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
unek
Moderator


Pomógł: 11 razy
Wiek: 37
Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 3286
Punkty: 30/22
Skąd: pomorskie
Wysłany: 03-03-2011, 11:39   

bartx napisał/a:
że jak się za mocno przylele to robi chmurki


jak przylejesz to kazdy pistolet zrobi taki efekt....
nie wina pistoletu tylko lakiernika

bartx napisał/a:
bo strasznie wolno trzeba prowadzic pistole


a moze cicnienie jest za małe ??
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
elvis
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2011, 12:03   

bartx napisał/a:
Może jakieś konkrety odnośnie tej saty?Użytkuję ten pistolet od niedawna(sata 4000 hvlp digital 1,3),więc dużo powiedziec na razie nie mogę.Zauważyłem,że jak się za mocno przylele to robi chmurki.Klarem ciężko pomalowac więcej elementów,bo strasznie wolno trzeba prowadzic pistolet,pomimo odległości od lakierowanego elementu ok.7-10 cm i materiale rozkręconym maksymalnie.Jeśli macie jakieś spostrzeżenia i uwagi to piszcie.Jeszcze jedno,ten plasikowy uszczelniacz w dyszy materiałowej jest tylko po to,żeby resztki farby nie osadzały się na gwincie,więc nie ma strachu,że po czasie będziemy mieli bąbelki powietrza w kubku z lakierem,bo za to odpowiada inny uszczelniacz.


W tej sprawie niezaprzeczalnym ekspertem jest @PROJEKTER i on Ci napewno pomoże.

A zna temat bo jak wczoraj napisał 8 lat studiował budowę pistoletu STRATA (pieniędzy) i aż cztery razy był na konsultacjach w ich fabryce.
 
     
bartx
Użytkownik


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 17
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 03-03-2011, 12:29   

unek napisał/a:
jak przylejesz to kazdy pistolet zrobi taki efekt....
nie wina pistoletu tylko lakiernika


Zgadzam się ale robiłem to tylko z ciekawości na próbę.

unek napisał/a:
a moze cicnienie jest za małe ??



Ciśnienie 2,0 bary

Proszę więcej nie zbaczac z tematu.
Każde zboczenie będzie nagradzane warnem.... MK
Ostatnio zmieniony przez 03-03-2011, 20:00, w całości zmieniany 1 raz  
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
No-limit
Ekspert



Pomógł: 15 razy
Wiek: 60
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 2201
Punkty: 34/24
Wysłany: 03-03-2011, 20:51   

elvis napisał/a:
W tej sprawie niezaprzeczalnym ekspertem jest @PROJEKTER i on Ci napewno pomoże.

A zna temat bo jak wczoraj napisał 8 lat studiował budowę pistoletu STRATA (pieniędzy) i aż cztery razy był na konsultacjach w ich fabryce.

Chciałbym zobaczyć Ciebie i @Projektera w realu.Sceneria jak w westernie"W samo południe".Oczywiście guny z farbą po pół litra w kubku + ewentualnie struktura. :) .
Wiem.Za dużo o niczym.Ale taki pojedynek na dzikim zachodzie,gdzie oczywiście jeszcze nie zabrakłoby @Lysego,przepraszam Jędruś,który roztrzygnie pojedynek z lodży nad saloonem.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
PROJEKTER
Ekspert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 3134
Punkty: 106/7
Skąd: ... z przyszłości
Wysłany: 03-03-2011, 21:13   

elvis napisał/a:


W tej sprawie niezaprzeczalnym ekspertem jest @PROJEKTER i on Ci napewno pomoże.



Przepraszam @Elvis troszkę poprawiłem twój post tym wycinkiem cytatu ... bo w połowie składa się z powyższego faktu, a w połowie z głupiego tekstu nic nie wnoszącego do tego tematu. Teraz jest znacznie znacznie lepiej i czytelniej :)
_________________
Chcesz wiedzieć więcej ?
projekter@projekter.pl
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
elvis
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2011, 00:54   

No-limit napisał/a:
Chciałbym zobaczyć Ciebie i @Projektera w realu.Sceneria jak w westernie"W samo południe".Oczywiście guny z farbą po pół litra w kubku + ewentualnie struktura. .
Wiem.Za dużo o niczym.Ale taki pojedynek na dzikim zachodzie,gdzie oczywiście jeszcze nie zabrakłoby @Lysego,przepraszam Jędruś,który roztrzygnie pojedynek z lodży nad saloonem


Masz punkta za poczucie chumoru - którego tu na tym forum coraz mniej.

A moja żona (która wszystkich pozdrawia) twierdzi że ja i @P... kłócimy sie dla jaj, aby podnieśc atrakcyjnośc tego forum.
 
     
No-limit
Ekspert



Pomógł: 15 razy
Wiek: 60
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 2201
Punkty: 34/24
Wysłany: 07-03-2011, 23:30   

elvis napisał/a:
A moja żona (która wszystkich pozdrawia) twierdzi że ja i @P... kłócimy sie dla jaj, aby podnieśc atrakcyjnośc tego forum

Pozdrawiam.Mam prośbę.Wypowiedz si,.na poważnie, na temat sarmaty.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
TeeM
Ekspert


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 914
Punkty: 20/21
Skąd: różnie
Wysłany: 08-03-2011, 00:32   

No-limit ten pan juz Ci raczej nieodpowie :(
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
No-limit
Ekspert



Pomógł: 15 razy
Wiek: 60
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 2201
Punkty: 34/24
Wysłany: 10-03-2011, 20:20   

Trudno.Głupi Polak przed szkodą i....po szkodzie ;]
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
bartx
Użytkownik


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 17
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 10-03-2011, 23:38   

A ja prawie dostałem warna za zboczenie z tematu.Taka to już polityka w tym naszym grajdole.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
TeeM
Ekspert


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 914
Punkty: 20/21
Skąd: różnie
Wysłany: 11-03-2011, 00:19   

Ale nie dostałeś ;) W sumie to sam nie wiem za co to ostrzezenie. Ale jak bedziesz juz miał kolor niebieski to nix Ci nie grozi! he he :D
Co miałes przed ta 4000? Robiłes wczesniej na hvlp?
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
bartx
Użytkownik


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 17
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 11-03-2011, 10:25   

Mam jeszcze 3000 rp 1,3 i na nim robię 4 lata.Teraz mam hvlp do bazy i rp do klaru.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
Krystian990
Forumator


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 269
Punkty: 1/3
Wysłany: 12-03-2011, 08:33   

Jakiej temperatury klarem lakierujesz? Jak klar jest trzymany w ~0st lub ~+5st to jest bardzo gęsty i ma się ciężko przecisnąć przez dyszkę 1.3 i wtedy też mam problemy z szybkością. Jak tylko ciepły klar to Sacinka zasówa :)
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
bartx
Użytkownik


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 17
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 12-03-2011, 09:37   

Klar trzymam w ogrzewanej witrynie razem z bazami wodnymi spectral wave,temperatura 21-22 stopnie.Nakładając klar rp i hvlp,widac różnicę w szybkości aplikacji,na korzyśc rp.Zależy to jeszcze od klaru,jak ktoś lakieruje ''wodzianką'' to hvlp tez jest szybki.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
PROJEKTER
Ekspert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 3134
Punkty: 106/7
Skąd: ... z przyszłości
Wysłany: 12-03-2011, 10:16   

Krystian990 napisał/a:
Jakiej temperatury klarem lakierujesz? Jak klar jest trzymany w ~0st lub ~+5st to jest bardzo gęsty i ma się ciężko przecisnąć przez dyszkę 1.3 i wtedy też mam problemy z szybkością. Jak tylko ciepły klar to Sacinka zasówa :)


... a co trzeba zrobić żeby mieć w normalnej lakierni klar o temperaturze pomiędzy 0, a 5 st C ?
_________________
Chcesz wiedzieć więcej ?
projekter@projekter.pl
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
bartx
Użytkownik


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 17
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 12-03-2011, 12:53   

Wstawic do lodówki zamiast flaszki ;)
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
PROJEKTER
Ekspert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 3134
Punkty: 106/7
Skąd: ... z przyszłości
Wysłany: 12-03-2011, 15:12   

:glupek: zawsze zapomnę o jakimś drobiazgu jak robię zestawienie niezbędnego wyposażenia do projektowanej lakierni ... teraz to lodówka na flaszkę z dolą półka na klar.

tylko że lodówka na max chłodzi do 6 st C ... a specjalnej w komorze na wędliny do 2 st. jak .... więc uzyskać 0 st C w puszce z klarem ? :)
_________________
Chcesz wiedzieć więcej ?
projekter@projekter.pl
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
No-limit
Ekspert



Pomógł: 15 razy
Wiek: 60
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 2201
Punkty: 34/24
Wysłany: 16-03-2011, 20:32   

Mam pytanko do Roberta.Wiem,że gdzieś tam poruszany był temat rozmiarów dysz w Sacie.Przyznaję,nie chce mi się szukać i odgrzebywać stare spory w temacie.Mógłbyś wyjaśnić na czym polega różnica w dyszy Saty 1,48,a 1,4 w innych gunach.Ja wiem,że ten producent nie stosuje systemu metrycznego i stąd biorą się fałszywe porównania z innymi markami.A właśnie te niuanse w konstrukcji pistoletów decydują o jakości aplikacji.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
PROJEKTER
Ekspert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 3134
Punkty: 106/7
Skąd: ... z przyszłości
Wysłany: 16-03-2011, 23:18   

Tak w kilku zdaniach to po prostu system metrycznego wiercenia dziur w dyszach się zestarzał i umarł śmiercią naturalną. Sądzę że w innych renomowanych firmach też już nikt nie trzyma się wymiarów metrycznych, bo to nie ma sensu. Otwór dyszy dopasowywany jest do zakładanego efektu lakierowania a nie do milimetrów. Potem dopiero jest mierzony i kwalifikowany do danego typoszeregu. SATA tak robi. Sądzę że DV i IWATA też ma jakiś własny system daleki od milimetrów, tanie stare konstrukcjie podrabiane przez ChRL są pewnie w skokach metrycznych. Jednak nie wiem tego na pewno. W SATA dawno temu ... tak gdzieś do modelu 2000 dysze były w milimetrach tylko że z tolerancją + - 0,05. Tzn. Zawsze były o identycznym wymiarze, ale nie koniczne to było idealne 1,4 mm. To się jednak zmieniło gdy precyzja lakierowania bazami zmienno optycznymi stała się tak oczekiwana przez użytkowników pistoletów.

Teraz już tylko SATA wie jaki dokładnie wymiar do trzech miejsc po przecinku ma każda dysza materiałowa na ich sprzęcie. Za próbę wyciągnięcia tych danych zostałem nieprzyjemnie skarcony, a pomiary wykonywane tu powszechnie przez kilka osób są g.... warte. To 1,48 to raczej wartość z księżyca. Nie potrafię ci rzetelnie i odpowiedzialnie powiedzieć jaki faktycznie wymiar ma np dysza 1,4 ... może to nawet być 1,55 mm i wcale mnie to nie zdziwi.

Po wymianie zdań tu na forum pożyczyłem bardzo precyzyjne urządzenie do pomiarów i u dystrybutora SATA zmierzyłem cztery identyczne dysze do 3000 RP. Wyniki wyszły idiotyczne - każdy inny ... i z pokorą przyjmuję do wiadomości fakt, że nie mam pojęcia jak obsługiwać taki sprzęt :glupek: ... Szczególnie że jego właściciel jak mi wyłuszczył potem teorię o pomiarach metali na poziomie 0,005 um. To dałem sobie spokój z powtarzaniem publicznie że głowica 1,4 w Sata ma wymiar bla bla bla .... Ale jak ktoś chce niech mówi i pisze że wie. :)
_________________
Chcesz wiedzieć więcej ?
projekter@projekter.pl
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
No-limit
Ekspert



Pomógł: 15 razy
Wiek: 60
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 2201
Punkty: 34/24
Wysłany: 17-03-2011, 12:53   

Tak wiec koniec jałowych sporów :) .
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Artykuły i publikacje


Zagadnienia Prawne


Zagadnienia Techniczne