Pytanie jakie modele tego sławnego producenta były robione w tej technologi, chodzi mi o umiarkowane zapotrzebowanie na powietrze
Wiem, że chyba powinienem kupić air gunsę, ale może trafię jakąś używkę Saty na allegro, nie mniej jednak chciał bym wiedzieć czego szukać. Pistolet do baz i bezbarwnych oczywiście
Ryba szukaj lepiej saty ja mam airgunse jest naprawde ok ale jak siknąłem satą na szkoleniu to dopiero była bajka , szkoda kasy na Airgunse dołóż i szukaj mistrza.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 3134 Punkty: 106/7 Skąd: ... z przyszłości
Wysłany: 23-01-2012, 09:46
Jeżeli koniecznie to ma być HP to z dostępnych jeszcze na rynku :
SATA jet 90 B ( legenda lakiernictwa ) .... lub na jego korpusie hybryda SATA jet 90 - 2 B ( to unikat - trudno osiągalny )
Generalnie polecam RP. Jeżeli chodzi o technikę lakierowania to jet tak samo jak z HP. Tylko tyle, że to bardziej ucywilizowany pistolet ... tzn. trzyma normy skuteczności aplikacyjnej zgodnie z wytycznymi i ma zestawy głowic do oferowanych obecnie baz ... zarówno w konwencji jak i w wodzie.
Ze starszych modeli SATA jet 2000 ... tu UWAGA model RP nie miał oznaczenia literowego SATA 2000 HVLP to jasne ... a ten o wyższym ciśnieniu wyjściowym ( pierwszy RP ) to SATA jet 2000.
Tak od serca ... to sugeruję SATA 3000 RP. Doskonały sprzęt, a z powodu wejścia do użytku nowego modelu SATA 4000 cena poprzedniego na rynku wtórnym znacząco spadła i można liczyć na okazje. To zdecydowanie najlepszy wybór.
ja mam airgunse jest naprawde ok ale jak siknąłem satą na szkoleniu to dopiero była bajka
Czy mógłbyś opisać jakie są różnice w natrysku między tymi pistoletami? tzn. co rozumiesz przez "to dopiero była bajka"? Oraz jakim modelem Saty tam lakierowałeś?
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 3134 Punkty: 106/7 Skąd: ... z przyszłości
Wysłany: 25-01-2012, 01:43
Po pierwsze lakier w trakcie aplikacji SATA zmienia zapach na Dolce & Gabbana i po chwili w trakcie odparowania wstępnego słychać śpiew skowronka. Pistolety SATA są "samoczyszczące" i "samo chowający się do pudełka". Więcej zalet z lakierowania "jak w bajce" nie mogę ci przytoczyć bo w trakcie lakierowania skończyło się .... zioło. Wiesz jak to jest jak każdy chce spróbować ... coś psiknąć. Szybko się kończy przy 10 chłopach
PROJEKTER, ma racje, tez mam airgunse ale od niedawna klar klade sata,
u mnie co prawda inny zapach ale to pewnie od modelu zalezy, ja mam 90-2 RP 1.3 a w trakcie odparowywania ide na fajke wiec nie slysze spiewu skowronka
ogolnie szybszy, latwiejszy i z tego co widze oszczedniejszy czyli bajka
Wysłany: 25-01-2012, 09:51
Sw.Piotrek napisał/a:
Moje pytanie było "na serio".
Wiem wiem Pamiętaj, że nadal jest możliwość wypożyczenia SATA i sprawdzenia tego samemu, a opisywanie ci tu jak się zachowuje pistolet w trakcie lakierowania to tak jak tłumaczenie słowami jak wygląda kolor czerwony.
[ Dodano: 25-01-2012, 09:55 ]
martek napisał/a:
... ja mam 90-2 RP 1.3
@martek , a napisz coś szerzej ... jak ci się sprawuje ten jet 90-2 B RP ? Nie wiele osób go używa w porównaniu do tak popularnych modeli jak 3000 czy 4000 i ciężko o rzetelne opinie z pierwszej ręki.
osobiscie odradzam pistolety w techn. HP (no chyba ze lakierujesz w kabinie )
nawet słynny jet 90 nie ma szans z rp. (np. 3000) technologia poszła do przodu i własnie pistolety rp swietnie sie spisuja przy nowej generacji baz i lakierów bezbarwnych.
Sw.Piotrek napisał/a:
Czy mógłbyś opisać jakie są różnice w natrysku między tymi pistoletami? tzn. co rozumiesz przez "to dopiero była bajka"? Oraz jakim modelem Saty tam lakierowałeś?
sw.peter słowami raczej mozesz nie załapac o co kaman, bo ile osób tyle interpretacji!
musisz sam skoczyc na jakies szkolenie i na własnej skórze poczuc co i jak. Taka moja rada.
Ja akurat nie lakierowałem, ale patrzyłem jak sika kosior (bez skojarzeń tym bardziej, że byliśmy razem w pokoju ) i reszta to głownie chodzi mi o strumień rzędu 20 cm (na oko ) równormiernie rozpylonego lakieru, czego przy moim pistoleciku za cholerę nie uzyskam, bo strumień ma najwyżej 15 z czego dolne 5 to "kaszka" i trzeba robić na zakładkę ... co jest np. denerwując przy lakierowaniu maski, czy dachu. Z góry powiem, że czyścić umiem, więc to nie wina syfku
A tak btw czy dyszą venturiego można podsuszać produkty 1K bądź konwencję ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum