Wysłany: 08-08-2024, 21:23 Czy mogę użyć NOVOL SPECTRAL EXTRA 895 do bazy ?
Cześć, mam parę pytań,
1 Czy mogę użyć tego rozcieńczalnika do bazy ? wiem, że do bazy są żywice transparentne ale potrzebuje to na już a w sprayu nie mają u mnie w lakierniczym.
2 Czy to prawda, że żywica do cieniowania tzw. blender służy do cieniowania lakieru bazowego ale używany jest jedynie przy trudnych kolorach tj jasnych perłach, metalikach..
3 Czy muszę cieniować swoją bazę, jest to czarna perła 676 Renault.
Z góry dziękuję za sugestie i odpowiedzi pozdrawiam.
Cześć! Z mojego doświadczenia hobbysty — rozcieńczalnik ogólnie można użyć, ale lepiej uważać, bo nie każdy „do akrylu” dobrze współpracuje z bazą, może zmienić odcień albo połysk. Blender faktycznie stosuje się głównie przy perłach i metalikach, żeby lepiej rozprowadzić przejście, ale przy czarnej perle też potrafi pomóc, jeśli chcesz zrobić naprawdę niewidoczne łączenie. Cieniować nie zawsze trzeba — zależy od różnicy między starą a nową warstwą, ale przy perłach często warto, bo nawet małe różnice w odcieniu potrafią się potem rzucać w oczy.
http://budowlaneprofi.pl/oferta/elewacje/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum