Wysłany: 20-10-2025, 10:32 Problem z Lakierem Ford Ka mk2
Witam. Ostatnio kupiłem żonie Forda Ka z 2009 roku cały w oryginale tylko na tylnym lewym błotniki były ślady korozji. Zaprowadziłem znajomemu co się dorywczo bawi z malowanie samochodu. Okazało się że są dziurki w błotniku więc zaszpachlował, położył lakier wszystko ładnie wyglądało ale się za parę dni ( chyba z 5 ) po malowaniu że od nowa wychodzą ślady korozji tak jak przed malowania. Zaprowadziłem od nowa do poprawki. Zerwał to wszystko do gołej blachy, zabezpieczył błotnik od środka, dał podkład epoksydowy, po wyschnięciu nałożył szpachlę zostawił w garażu żeby wszystko wyschło i co się okazuje jeszcze przed malowaniem szpachla zaczyna się unosić czyli znów by wyszły ogniska korozji.
Poradźcie co zrobić aby było oki i żona mogła w końcu tym autem jeździć i żeby nie wychodziły oznaki korozji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum