lakiernicy Grupy FAQ Szybkie Pytania-Odpowiedzi-Chat [0] Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpada lakier po naprawie w ASO.
Autor Wiadomość
lesiorrip
Użytkownik

Wysłany: 20-09-2024, 11:52   Odpada lakier po naprawie w ASO.

Po zderzeniu z sarną, w kwietniu zeszłego roku samochód trafił do ASO na naprawę z AC, lakierowanie maski i nowego zderzaka.
W maju tego roku po lakierem zaczęło zbierać się jakby powietrze i odpadł zdjęcia 1-4. Potem to samo zączęło dziać się na masce zdjecia 5-7.
Oczywiście byłem w ASO VW i tak - zderzak to od myjni a maska od kamyków, na Foresterze na myjni nic nie odpada a maska od kamyków nie wygląda jak w Golfie.
Moje pytanie jest następujące, czy faktycznie mają rację czy lakier położył ktoś na odwal się, czy jest sens walczyć z nimi o naprawę z rękojmi.
Nie ma problemu mogę wziąć rzeczoznawcę nawet się sądzić tylko czy faktycznie jest to źle pomalowany samochód.
Z góry dzięki

1.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 68,92 KB

2.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 65,18 KB

3.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 58,13 KB

4.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 49,9 KB

567.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 25,63 KB

Dodaj Punkt autorowi tego posta

rafalkdp
Użytkownik

Wysłany: 15-11-2024, 18:48   

Nie jestem ekspertem, ale wg mnie lakier nie ma się czego trzymać bo jest słabo zmatowiony podkład lub nie jest zmatowiony wcale. Może być też słabo odtłuszczone. Lakier schodzi płatami. Na zderzaku na pewno to nie są tylko odpryski od kamieni. Gdyby było zrobione jak trzeba to od kamieni powstałyby punktowe odpryski, a tutaj powłoka wstaje na większej powierzchni. Będzie tylko gorzej.
Dodaj Punkt autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu