Wysłany: 20-09-2024, 11:52 Odpada lakier po naprawie w ASO.
Po zderzeniu z sarną, w kwietniu zeszłego roku samochód trafił do ASO na naprawę z AC, lakierowanie maski i nowego zderzaka.
W maju tego roku po lakierem zaczęło zbierać się jakby powietrze i odpadł zdjęcia 1-4. Potem to samo zączęło dziać się na masce zdjecia 5-7.
Oczywiście byłem w ASO VW i tak - zderzak to od myjni a maska od kamyków, na Foresterze na myjni nic nie odpada a maska od kamyków nie wygląda jak w Golfie.
Moje pytanie jest następujące, czy faktycznie mają rację czy lakier położył ktoś na odwal się, czy jest sens walczyć z nimi o naprawę z rękojmi.
Nie ma problemu mogę wziąć rzeczoznawcę nawet się sądzić tylko czy faktycznie jest to źle pomalowany samochód.
Z góry dzięki
Nie jestem ekspertem, ale wg mnie lakier nie ma się czego trzymać bo jest słabo zmatowiony podkład lub nie jest zmatowiony wcale. Może być też słabo odtłuszczone. Lakier schodzi płatami. Na zderzaku na pewno to nie są tylko odpryski od kamieni. Gdyby było zrobione jak trzeba to od kamieni powstałyby punktowe odpryski, a tutaj powłoka wstaje na większej powierzchni. Będzie tylko gorzej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum