lakiernicy Grupy FAQ Szybkie Pytania-Odpowiedzi-Chat [2] Statystyki Rejestracja Zaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
Mieszalnik ON-LINE
Autor Wiadomość
Warsztat24pl
Bywalec
Sklep dla warsztatów


Dołączył: 17 Mar 2015
Posty: 25
Otrzymał 1 punkt(y)
Skąd: Września
Wysłany: 18-04-2016, 09:51   Mieszalnik ON-LINE


http://warsztat24.pl/kolor
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
prozac13
Użytkownik


Dołączył: 04 Sie 2016
Posty: 2
Skąd: Białystok
Wysłany: 04-08-2016, 15:54   

Posiadacie recepturę na kolor PASCHAROT (523) z gamy PORSCHE (1950-1953)?
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
twin
Użytkownik



Wiek: 34
Dołączył: 10 Maj 2016
Posty: 6
Wystawił 1 punkt(y)
Skąd: Szczucin
Wysłany: 07-08-2016, 13:34   

Taki dobór koloru nie jest precyzyjny i raczej nigdy nie bedzie.
Myślę ze lepszym rozwiązaniem było by stworzenie mieszalnika online bądź poszerzenie oferty na takiej zasadzie:

-klient zakupuje bądź dostaje w leasingu spectrofotometr jak w grupie Axalta (Cromax, Standox, Spies Hecker) np ChromaVision pro, Genius iQ i ColorDiag Delta-Scan.

-robi dokladny pomiar spectrofotometrem.

-za pomocą internetu przesyła dane jak marka, rocznik, kod lakieru, oraz wynik ze spectrofotometru.

-mieszalnik online sporządza recepture oraz resztę zamówienia i wysyła kurierem do klienta.

Wiem, że za pomocą takiego spectrofotometru kolory w wodzie cromax pro wychodza idealnie i można je wykonywać czasem nawet do krechy, bez cieniowania.
Mam zamiar otwierać mała lecz profesjonalną lakiernie i chętnie bym współpracował z taką firma która by pracowała na ww materiałach.
Jeśli nie pozostaje kupno własnego mieszalnika bo profesjonalna praca bez niego jest niemozliwa, a podpisywanie umowy na określony przerób w przypadku startujacej firmy jest dość niebezpieczne.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
piotrek301
Stały Bywalec


Dołączył: 09 Lis 2013
Posty: 99
Otrzymał 4 punkt(y)
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 07-08-2016, 16:59   

Mieszalnik on-line ha ha. może wymyślicie za chwilę lakierowanie on-line.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
masato
uzależniony od forum


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2010
Posty: 358
Punkty: 4/1
Skąd: Kalisz
Wysłany: 07-08-2016, 17:30   

Taki adapter z gwintem zrobiłem sobie sam z mosiądzu na tokarce. Kup adapter i zakładaj oryginalne RPSy od Saty, a nie jakieś wynalazki.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
telander
Użytkownik


Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 8
Skąd: Polska
Wysłany: 05-09-2016, 12:45   

Muszę dorwać kogoś z tokarką. Może mi dorobi kilka rzeczy.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Artykuły i publikacje


Zagadnienia Prawne


Zagadnienia Techniczne