lakiernicy Grupy FAQ Szybkie Pytania-Odpowiedzi-Chat [1] Statystyki Rejestracja Zaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
pomoc przy doborze koloru z mieszalnika IVAT
Autor Wiadomość
dd1991 
Forumator


Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 211
Wystawił 2 punkt(y)
Skąd: sosnowiec
Wysłany: 18-11-2016, 23:18   pomoc przy doborze koloru z mieszalnika IVAT

Sytuacja wygląda kiepsko, kiedyś robiłem sobie całościówkę tanim lakierem z mieszalnika IVAT , kolor całkiem fajny ale czas na poprawki, nie mogę udać się do mieszalni, w której brałem ten lakier bo obsługa się zmieniła i kiepsko dobierają, korzystam z innej mieszalni ale oni nie mają mieszalnika IVAT i kod nic im nie da a dobierać w ciemno nie warto, czy jest możliwość abym podał ten kod a ktoś kto robi na tym mieszalniku poda mi skład i w ten sposób dorobią mi lakier w innej mieszalni?
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
4x4 
Wymiatacz


Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 169
Punkty: 2/7
Skąd: Okolice
Wysłany: 18-11-2016, 23:56   Re: pomoc przy doborze koloru z mieszalnika IVAT

dd1991 napisał/a:
Sytuacja wygląda kiepsko, kiedyś robiłem sobie całościówkę tanim lakierem z mieszalnika IVAT , kolor całkiem fajny ale czas na poprawki, nie mogę udać się do mieszalni, w której brałem ten lakier bo obsługa się zmieniła i kiepsko dobierają, korzystam z innej mieszalni ale oni nie mają mieszalnika IVAT i kod nic im nie da a dobierać w ciemno nie warto, czy jest możliwość abym podał ten kod a ktoś kto robi na tym mieszalniku poda mi skład i w ten sposób dorobią mi lakier w innej mieszalni?


Jak to sobie wyobrażasz ? Jaki skład ? a jak między czasie producent zmienił jakś pigment i zmienił recepturę koloru to jak chcesz to dorobić ? Ja jak dorabiam na całość to leję z numeru opisuję z jakiego systemu i tyle. Potem jak klient przynosi puszkę z moim opisem to wiem co było robione .

Jak Miałeś na całość to też powinni nalać z numeru i nic nie kombinować , tylko ze w takich firmach to nie ma trzymanie jakości pigmentów i tu dopatrywał bym się problemu . ;)

[ Dodano: 19-11-2016, 00:03 ]
dd1991 napisał/a:
Sytuacja wygląda kiepsko, kiedyś robiłem sobie całościówkę tanim lakierem z mieszalnika IVAT , kolor całkiem fajny ale czas na poprawki, nie mogę udać się do mieszalni, w której brałem ten lakier bo obsługa się zmieniła i kiepsko dobierają, korzystam z innej mieszalni ale oni nie mają mieszalnika IVAT i kod nic im nie da a dobierać w ciemno nie warto, czy jest możliwość abym podał ten kod a ktoś kto robi na tym mieszalniku poda mi skład i w ten sposób dorobią mi lakier w innej mieszalni?


Jak to sobie wyobrażasz ? Jaki skład ? a jak podolewali po swojemu to kto będzie wiedział co a jak między czasie producent zmienił jakiś pigment i zmienił recepturę koloru to jak chcesz to dorobić ? Ja jak dorabiam na całość to leję z numeru opisuję z jakiego systemu i tyle. Potem jak klient przynosi puszkę z moim opisem to wiem co było robione .


Jak Miałeś na całość to też powinni nalać z numeru i nic nie kombinować, masz puszkę i opis to idz niech naleją 0.2 l zrób próbkę i porównaj, potem jak trzeba jedz na korektę niech skorygują , tylko ze w takich firmach to nie ma trzymanie jakości pigmentów i tu dopatrywał bym się problemu . ;)
_________________
Mieszalnia Lakierów
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
To_mas 
Klubowicz



Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 2788
Punkty: 24/11
Skąd: Żywiec
Wysłany: 19-11-2016, 22:48   

dd1991 napisał/a:
czy jest możliwość abym podał ten kod a ktoś kto robi na tym mieszalniku poda mi skład i w ten sposób dorobią mi lakier w innej mieszalni?
nie, ale jak robiłeś całościówkę to to powinno być z numeru nalane to raz, dwa to ze powinieneś sam sobie ten numer zapisać na wypadek właśnie taki jak teraz ! trzy ze to ivat i nie zdziwiłbym się gdyby to korygowali bo nawet na całościówkę byłaby kupa gdyby nalali z numeru :P (wiem pracowałem)

Nie ma nikogo w sosnowcu kto by potrafił zrobić ten lakier do cieniowania ??
_________________
gg 6794125
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
 
     
No-limit 
Ekspert



Pomógł: 15 razy
Wiek: 56
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 2201
Punkty: 34/24
Wysłany: 20-11-2016, 13:40   

Jęśli to "dupek" to może nalał Ci zlewek ;)
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
dd1991 
Forumator


Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 211
Wystawił 2 punkt(y)
Skąd: sosnowiec
Wysłany: 26-11-2016, 17:56   

Kod to ja mam zapisany, w Sosnowcu to nie ma nikogo kto by dobrał jakikolwiek lakier :(
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
To_mas 
Klubowicz



Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 2788
Punkty: 24/11
Skąd: Żywiec
Wysłany: 27-11-2016, 09:03   

napisz ten kod
_________________
gg 6794125
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
 
     
misias 
Forumator


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 254
Punkty: 5/2
Skąd: Zawiercie,Śląskie
Wysłany: 27-11-2016, 11:03   

dd1991, W K-Serwis dobierałeś?na Jędryczki.

Słuchaj oni mają Ivat i Rm dziw mnie bierze że,nie jesteś w stanie do nich podjechać i dobrać ponownie,tam obsługiwali w 3 osoby a teraz są tylko 2 babeczka i Krzysiu mózg tego biznesu i on teraz dobiera.

Jak nie chcesz u nich,to jedź do Sławoj mieszalnia lakierów w D.Górniczej,mają tam mieszalnik Ivat i Dupont,napewno ci dobierze tylko mu powiedz o co ci chodzi,najlepiej jak byś autkiem podjechał, to jest rzut beretem od Sosnowca.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
dd1991 
Forumator


Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 211
Wystawił 2 punkt(y)
Skąd: sosnowiec
Wysłany: 07-12-2016, 21:53   

misias napisał/a:
dd1991, W K-Serwis dobierałeś?na Jędryczki.

Słuchaj oni mają Ivat i Rm dziw mnie bierze że,nie jesteś w stanie do nich podjechać i dobrać ponownie,tam obsługiwali w 3 osoby a teraz są tylko 2 babeczka i Krzysiu mózg tego biznesu i on teraz dobiera.

Jak nie chcesz u nich,to jedź do Sławoj mieszalnia lakierów w D.Górniczej,mają tam mieszalnik Ivat i Dupont,napewno ci dobierze tylko mu powiedz o co ci chodzi,najlepiej jak byś autkiem podjechał, to jest rzut beretem od Sosnowca.


tak w K serwisie niestety, nie pierszy raz się na nich zawiodłem, teraz omijam.Dzięki za namiary na DG, szukałem na necie gdzie w okolicach mieszają IVATY i nic nie znalazłem.
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
kalbi 
Klubowicz


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 2017
Punkty: 40/5
Skąd: W-wa
Wysłany: 31-12-2016, 12:21   

Marcin6m napisał/a:
ja zawsze to robie w myjni i po problemie
chyba kolego jesteś do zbanowania (odpowiedzi nie na temat, a w stopce link do porno) ADMIN działaj

Kalbi, dzieki za info ;)
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacklack 31-12-2016, 20:19, w całości zmieniany 1 raz  
Dodaj Punkt autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Artykuły i publikacje


Zagadnienia Prawne


Zagadnienia Techniczne